Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Πέτρος Ρούσσος

Ο Πέτρος Ρούσσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη Γνωστική Ψυχολογία και μέλος του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ (1988) και διδάκτορας ψυχολογίας του University of Leeds (1992). Διδάσκει δύο υποχρεωτικά μαθήματα γνωστικής ψυχολογίας, εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία και ψυχολογία του Διαδικτύου στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και γνωστική ψυχολογία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Σχολική Ψυχολογία».

Συνεργάζεται με το Διατμηματικό ΠΜΣ «Γνωσιακή Επιστήμη» και το ΠΜΣ «Κλινική Νευροψυχολογία – Νοητικές Νευροεπιστήμες» διδάσκοντας μαθήματα Στατιστικής, με το ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» διδάσκοντας το μάθημα «Μεθοδολογία έρευνας 1 (Μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης ποσοτικών δεδομένων)», και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Συνεργάζεται, τέλος, με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ ως επιστημονικός υπεύθυνος τεσσάρων Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιμόρφωσης «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο».

Διετέλεσε συντονιστής του Κλάδου Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας για την τετραετία 2011-2015 και ήταν Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωστικής Ψυχολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2016.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επικοινωνία ανθρώπου και υπολογιστή με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, στις επιδράσεις των ΤΠΕ στις γνωστικές διεργασίες των μαθητών, στις εφαρμογές των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, στην εργονομία συστημάτων ή λογισμικού που απευθύνονται σε μαθητές, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και στη συλλογιστική στατιστικών εννοιών.

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας.

Γραφείο: κυψέλη 544
Ώρες γραφείου:
 Τετάρτη 13:00-14:00 και Πέμπτη 10:00-12:00 
Τηλέφωνο: 2107277385
E-mail: 
roussosp (at) psych.uoa.gr

Προσωπικός ιστοχώρος: http://users.uoa.gr/~roussosp/