Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Αθηνά Ξενικού

Αθηνά Ξενικού

Η Αθηνά Ξενικού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο ‘Εργασιακή και Οργανωσιακή Ψυχολογία’ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (Ph.D.) από το Τμήμα Ψυχολογίας του University College London (UCL), University of London, UK. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως βοηθός εργαστηρίου και στατιστικής στο UCL και City University, και υπήρξε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο London Business School. Επιπλέον, υπηρέτησε ως Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτρια  στο Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και ως Επίκουρη Καθηγήτρια  στο Τμήμα Ψυχολογίας του Western University, Καναδάς.

Το επιστημονικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, όπως το Human Relations, Journal of Vocational Behaviour, European Journal of Work and Organizational Psychology, Frontiers in Psychology, International Journal of Human Resource Management, Journal of Managerial Psychology, and British Journal of Psychology. Έχει, επίσης, συγγράψει βιβλίο, που έχει δημοσιευτεί από το διεθνή εκδοτικό οίκο Macmillan-Palgrave, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Adrian Furnham στο αντικείμενο της Οργανωσιακής Κουλτούρας.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (Chartered Psychologist, Associate Fellow), και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας. Επιπλέον, υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη του κλίματος και κουλτούρας των οργανισμών, της ηγεσίας, της οργανωσιακής αφοσίωσης/ταύτισης, των κινήτρων και της εργασιακής δέσμευσης, όπως και των κοινωνικών διαδικασιών που επιδρούν στη δημιουργική συμπεριφορά.

Γραφείο: κυψέλη 544 
Ώρες γραφείου:
Τρίτη 12:00-14:00 
Τηλέφωνο: 
E-mail: 
axenikou@psych.uoa.gr

Βιογραφικό σημείωμα