Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Αντωνία (Ντόνα) Παπαστυλιανού

H Αντωνία Παπαστυλιανού είναι  Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας. ΄Εχει προπτυχικές σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ,  μεταπτυχιακό τίτλο στην Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics (LSE) και Διδακτορικό στην Ψυχολογία (με θέμα στη Διαπολιτισμικής Ψυχολογία) από το ΕΚΠΑ. ‘Eχει υπηρετήσει ως μέλος ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θράκης και ΕΚΠΑ. Eίναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ  και Διευθύντρια του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» από το 2015 μέχρι σήμερα. Υπήρξε συν-ιδρύτρια και μέλος της ΣΕ του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  του ΕΚΠΑ & Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» (2009-2015). Διδάσκει επίσης σε διάφορα ΠΜΣ της Ελλάδας και του  εξωτερικού. ‘Εχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Προσέγγιση Οικογενειακής, Ομαδικής και Ατομικής Ψυχοθεραπείας.

‘Εχει διατελέσει συν-συντονίστρια στον Κλάδο Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ (2009-2016) και στον Κλάδο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ (2009-2013).  ‘Εχει συντονίσει και συμμετάσχει ως διδάσκουσα σε πολλά ερευνητικά προγράμματα για τη ψυχοκοινωνική προσαρμογή παιδιών μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και σε προγράμματα πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού στο χώρο του σχολείου και της οικογένειας (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Εκφοβισμού DAPHNE ΙΙΙ, DAPHNE ΙΙΙ Research Programme: VI.C.T.I.MS,  ΚΑΝΕΠ- ΓΣΕΕ Πρόγραμμα «Δράσεις ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών - Κύκλος: Σχολική Βία και Παραβατικότητα», ERASMUS+: Εuropean Programme in Promoting Quality and Equity in Education) κ.ά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εκτείνονται στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική και Διαπολιτισμική Ψυχολογία και αφορούν: Επιπολιτισμό  μεταναστών και γηγενών,   διαπολιτισμικότητα και συμβουλευτική, κοινωνικοψυχολογικά ζητήματα στην εκπαίδευση, την οικογένεια και την κοινότητα, κοινωνικές αξίες, θέματα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Συνηγορίας, συναισθήματα και ομαδικές θεραπευτικές διεργασίες. Είναι συγγραφέας άρθρων και κεφαλαίων σε βιβλία στα ελληνικά και αγγλικά, έχει επιμεληθεί ειδικά τεύχη επιστημονικών περιοδικών, τόμους και επαγγελματικούς οδηγούς, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και κριτής ελληνικών και ξένων περιοδικών. Συμμετέχει ενεργά  στη διοργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γραφείο: κυψέλη 505
Ώρα γραφείου:
 Τετάρτη 11:00-14:00                                                         
Τηλέφωνο: 2107277720
E-mail: 
adpapast@psych.uoa.gr