Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Ελένη Βούσουρα

Η Ελένη Βούσουρα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Ψυχοπαθολογία». Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στην Εκπαίδευση (κατεύθυνση Προσωπικότητα και Ψυχοπαθολογία) στο Teachers College της Νέας Υόρκης. Ολοκλήρωσε το πενταετές διδακτορικό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης (MSc/MPhil/PhD) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα τη διερεύνηση της ψυχολογικής δυσφορίας μητέρων παιδιών ηλικίας 0-5 ετών σε αγροτικές περιοχές της Υποσαχάριας Αφρικής.

Κοινός άξονας των ερευνητικών της ενδιαφερόντων αποτελεί η κατανόηση, έγκαιρη ανίχνευση/διάγνωση και πρόληψη/θεραπεία των κοινών ψυχιατρικών διαταραχών σε ευπαθείς και υπο-εξυπηρετούμενες ομάδες προερχόμενες από διάφορα πολιτισμικά πλαίσια. Ενδεικτικά: ψυχική υγεία της γυναίκας (και ειδικότερα, περιγεννητική ψυχική υγεία), ψυχική υγεία εφήβων και νεαρών ενηλίκων, ψυχική υγεία προσφύγων/μεταναστών, σχέση πολιτισμικού πλαισίου και ψυχοπαθολογίας, μελέτη της αποτελεσματικότητας και των διεργασιών της ψυχοθεραπείας (process/outcome research), μετα-ανάλυση στην κλινική ψυχοπαθολογία και μελέτη της ψυχοθεραπευτικής αποτελεσματικότητας.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων στον χώρο της ψυχικής υγείας της αναπαραγωγής, των ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων, και γενικών θεμάτων κλινικής ψυχοπαθολογίας. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών περιοδικών και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ιδρυτικό μέλος και Ταμίας της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας και επιστημονική συνεργάτιδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του Global Mental Health Lab του Columbia University. Η κλινική της εμπειρία είναι εκτενής και καλύπτει μεγάλο εύρος ψυχοπαθολογίας και πληθυσμιακών ομάδων.

Γραφείο: κυψέλη 544
Τηλέφωνο: 
E-mail: evousoura[at]psych.uoa[dot]gr
Προσωπικός ιστοχώρος: http://users.uoa.gr/~evousoura/
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Eleni-Vousoura
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3212-8207                                                                                         

Ώρες υποδοχής φοιτητριών/ών: Τρίτη 12:00-14:00 
Ώρες εποπτείας:
Τρίτη 14:00-15:00 (κατόπιν συνεννόησης)
Τηλεδιάσκεψη
https://uoa.webex.com/meet/evousoura (κατόπιν συνεννόησης)