Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Πέτρος Ρούσσος

Ο Πέτρος Ρούσσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη Γνωστική Ψυχολογία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ (1988) και διδάκτορας ψυχολογίας του University of Leeds (1992). Διδάσκει δύο υποχρεωτικά μαθήματα γνωστικής ψυχολογίας, εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία και ψυχολογία του διαδικτύου στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας.

Είναι Διευθυντής του ΠΜΣ «Κυβερνοψυχολογία», ενώ συνεργάζεται και με τα ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» και «Κλινική Νευροψυχολογία – Νοητικές Νευροεπιστήμες» διδάσκοντας μαθήματα γνωστικής ψυχολογίας και στατιστικής. Συνεργάζεται, επίσης, με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ ως επιστημονικός υπεύθυνος Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (learnonline) και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιμόρφωσης «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο».

Διετέλεσε συντονιστής του Κλάδου Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας για την τετραετία 2011-2015 και ήταν Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωστικής Ψυχολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2016.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επικοινωνία ανθρώπου και υπολογιστή με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην παθολογική χρήση του διαδικτύου, στις επιδράσεις των ΤΠΕ στις γνωστικές διεργασίες των μαθητών, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και στη συλλογιστική στατιστικών εννοιών.

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας από το 2012. 

Γραφείο: 520
Ώρες γραφείου:
 Τρίτη 17:00-18:00, Πέμπτη 11:00-12:00, Παρασκευή 12:00-13:00
Τηλέφωνο: 2107277385
E-mail: 
roussosp (at) psych.uoa.gr

Προσωπικός ιστοχώρος: http://users.uoa.gr/~roussosp/