Υποδοχή » Ανθρώπινο Δυναμικό » Μέλη ΔΕΠ » Πήλιος-Δημήτρης Σταύρου

Ο Πήλιος–Δημήτρης Σταύρου είναι Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχολογία με ειδίκευση στην Έρευνα του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne (Γαλλία), κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Μεθοδολογία Έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris Descartes (Ινστιτούτο Ψυχολογίας, Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας, βαθμός: «πολύ τιμητικά») και κάτοχος ευρωπαϊκού διδακτορικού διπλώματος στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne, Γαλλία (Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, βαθμός: «πολύ τιμητικά με τα συγχαρητήρια της επιτροπής»).

Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών από το 2022. Συνεργάζεται με το Διϊδρυματικό ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας», τα ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» και «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», καθώς και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κατανόηση, πρόβλεψη και ανακούφιση ψυχολογικών διαταραχών ατόμων, οικογενειών και ομάδων με κοινό άξονα να αποτελεί ο εφηβικός και ο ενήλικος πληθυσμός. Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει συμμετοχή σε συλλογικά έργα και έχει επιμεληθεί επιστημονικά αυτοτελείς εκδόσεις. Επίσης, έχει ενεργό συμμετοχή σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με προφορικές ανακοινώσεις, πολλές εκ των οποίων είναι δημοσιευμένες.

Γραφείο: κυψέλη 505 
Ώρες γραφείου:
 Δευτέρα 11:00-12:00, Πέμπτη 10:00-12:00, https://uoa.webex.com/meet/pstavrou (κατόπιν συνεννόησης)
Τηλέφωνο: 2107277523
E-mail:
pstavrou@psych.uoa.gr